Hasselbackpoteter

Trenger du tilbehør til din hovedrett? Her er en god oppskrift på Hasselbackpoteter til 4 porsjoner.

Dette trenger du:
4 store poteter
1-2 ss smeltet smør eller margarin
1 ts salt
2-3 ss klippet kryddergrønt, f.eks persille, gressløk eller timian

eller

2-3 ts tørket urtekrydder, for eksempel estragon eller basilikum

½ dl revet ost, for eksempel cheddar
2 ss parmesanost

Fremgangsmåte:
Start med å skrelle potetene.
Kutt dem opp i tynne skiver, men ikke helt igjennom (Et tips er å plassere poteten i en tresleiv når du skjærer den, da kutter du ikke helt igjennom poteten). Potetene skal nemlig henge sammen i bunnen.

Legg potetene i en smurt, ildfast form. Pensle de med matfett. Kryddre med salt og ønsket krydder.

Stek ved 225 grader i ca. 45 minutter. Pensle av og til med smør (magarin) under stekingen. Bland de to ostesortene. Strø osten over potetene. Stek potetene ytterligere i 10-15 minutter, eller til de er gyllenbrune og osten har smeltet.

Tips til servering:

Server hasselbackpoteter til stekt kjøtt, fugl- eller fiskeretter eller bare med en frisk salat.

Våre brukere har søkt etter:

  • hasselbackpoteter
  • hasselback poteter
  • hasselbackpoteter oppskrift
  • hasselbach poteter
  • hasselbakkpoteter
  • hasselbachpoteter
  • hasselbakk poteter

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *