Helgrillet fisk med papaya

Oppskrift på helgrillet fisk med papaya- og ananassalsa, perfekt sommermat!

Dette trenger du:

* 2 hele småfisk, f.eks. ørret eller ishavsrøye på ca. 300 g
* 1 sitron
* frisk timian
* 2 fedd hvitløk
* salt og pepper
* kokte nypoteter
* kesam

For papaya- og ananassalsa:

* 1 papaya
* ½ ananas
* 2 ss koriander
* ½ rødløk
* 1 fedd hvitløk
* ½ rød chili
* 1 ss brunt sukker
* 1 lime

Slik gjør du:
1. Kutt sitronen i skiver, og knus hvitløken.
2. Vask fiskene godt. Ha salt og pepper i buken, sammen med hvitløk.
3. Putt skiver med sitron og stilker av timian inni fiskene. Pensle dem med olje.
4. Legg dem på grillen der det ikke er varmest, og grill på begge sider.
5. Grill fiskene i cirka ti minutter på ganske varm grill. Skinnet løsner av seg selv og kan enkelt dras av fisken.
6. Fiskekjøttet er nå løsnet fra beina, så løft det av på den ene siden. Snu fisken, og gjenta det samme.
7. Fisken kan gjerne serveres med papaya- og ananassalsa og kokte nypoteter vendt i kesam.

Slik gjør du med papay- og ananassalasen:

1. Finhakk alle ingrediensene. Tilsett limesaft og sukker til slutt. Bland alt godt sammen.

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *