Hjemmelaget tomatsaus

Oppskrift på hjemmelaget tomatsaus som passer perfekt til pasta. Ca. 7,5dl.

Dette trenger du:

4 ss olivenolje
2 løk, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakkede
800 g modne tomater, flådde og hakkede
2 røde chilipepper, finhakkede
4 ss basilikum, finhakket
2 ss timian, finhakket
1 ts sukker

Slik gjør du:

Ha tomatene i kokende vann noen få sekunder. Legg de deretter i iskaldt vann. Tørk av tomatene og dra skinnet av.
Varm olivenoljen i en kjele og stek løken og hvitløken. Tilsett tomatene og chilipepperne og la det småkoke i 15 minutter. Rør om av og til.
Rør inn urtene i sausen og krydre med sukker, salt og kvernet svart pepper.
Hell sausen umiddelbart over i steriliserte glass og la dem stå opp ned i 15 minutter. Snu dem riktig vei og la dem stå til avkjøling.

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *