Hjorteplomme med rødkål

Oppskrift på hjorteplomme med rødkål for 4 pers.

Dette trenger du:

2 ss brunt sukker
2 dl vann
2 dl bringebæreddik eller rødvinseddik
2 rødløk, i skiver
200 g rødkål, i tynne strimler
2 grønne epler, skrelt, i båter
2 ss rosiner
1 ps spinat
600 g renskåret hjorteplomme, eller et annet stykke mørt kjøtt
2 dl viltkraft
maizena

Slik gjør du:

Smelt sukker til karamell, tilsett vann og eddik, og kok til sukkeret er oppløst. Ha i rødløk og rødkål. La trekke på svak varme under lokk til løk og kål blir mørt. Ha i eple­båter og rosiner. Når eplene er varme tilsettes spinaten. Rør godt, og smak til med salt & pepper.
Brun kjøttet på høy varme i pannen, og la det steke ferdig i ovnen.
Kok 1 dl av kraften fra grønnsakskjelen sammen med viltkraften til du har igjen 2 dl. Jevn med maizena til passe tykkelse. Krydre med salt og pepper.

Våre brukere har søkt etter:

  • hjorteplomme
  • oppskrift hjorteplomme

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *