Hvitløksuppe – Glutenfri

Her er en oppskrift på hvitløksuppe glutenfri.

Dette trenger du:
15 hvitløkbåter
3 ss olivenolje
1 boks hermetiske, hakkede tomater (eller 4 ferske tomater, delt i småbiter)
1 liter vann
2 ss Helios grønnsaksbuljong uten gjær
1 dl finklippet fersk persille

Fremgangsmåte:

Dersom du stusser over antallet hvitløkbåter, skal du vite at kokt hvitløk faktisk har en mild og behagelig smak. Har du først fått smaken på denne suppen, lager du den helt sikkert igjen.

Skrell og rens hvitløkbåtene, og del dem i tynne skiver. Varm opp en jerngryte, og hell olivenoljen oppi. Fres hvitløkskivene i oljen uten å la dem bli brune. Hell dette i vannet, buljongen og tomatene, og la suppen koke opp. Skru ned varmen, og la suppen småkoke under lokk i ca. 1 time. Dryss over persille like før servering.

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *