Italiensk Pizzabunn

Enda en oppskrift på italiensk pizzabunn.

Dette trenger du:
625 g (11,8 dl) hvetemel
1 ss tørrgjær
2 ss brunt sukker
2 ts salt
5 dl varmt vann

Fremgangsmåte:
Bland alt det tørre, og tilsett vannet. Kna vannet godt inn i deigen. Den kan virke litt tørr, men når man har eltet den en god stund blir den fin. Ikke tilsett mer vann.

La deigen heve i ca 1 time. Slå den ned, og elt den i 2 minutter, før du lar den heve i 1 time til. Du kan eventuelt fryse den ned etter den første hevingen, og ta den siste hevingen etter at deigen er tint opp igjen.

Slå deigen ned igjen, og kjevle den ut til ønsket tykkelse. Ha på litt tomatsaus, ost og topping til slutt. Når man lager italiensk pizza med tynn bunn er det en fordel å ha mindre fyll i midten enn i kantene. Dette for å unngå at pizzaen blir bløt i midten.

Pizzaen stekes på full varme i stekeovnen i ca 8-10 minutter. Bruk gjerne grill-element og pizzastein.

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *