Kake Med Jordbærkrem

Her er en diabetes kakeoppskrift på en kake med jordbærkrem, for 16 kakestykker.

Dette trenger du:
3 egg
1 dl sukker
1 1/2 dl hvetemel
1 ss kakao
1/2 ts bakepulver
Jordbærkrem:
3 dl Kesam, vanilje
3 dl Kesam, 1 %
2 pl gelantin
200 g jordbær
1 ss melis

Fremgangsmåte:
– Visp tykk eggedosis av egg og sukker. Sikt sammen mel, kakao og bakepulver og vend inn i eggedosisen.

– Fyll røren i en smurt form, ca. 24 cm i diameter. Stek kaken nederst i ovnen på 170 grader i ca. 35 minutter.
Avkjøl på rist.

– Bland sammen Kesamen.

– Bløt gelantinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem vannet ut av platene og smelt i litt kokende vann. Avkjøl gelantinen litt før den røres inn i kesamblandingen.

– Rens og grovhakk jordbærene og rør dem inn i blandingen. La kremen tykne.

– Smør jordbærkremen utover sukkerbrødet og sikt melis på toppen.

Våre brukere har søkt etter:

  • sjokoladekake med jordbærkrem

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *