Kald Laks

Her er en oppskrift på hel kald laks for 4 personer.

Dette trenger du:

1 laksefilet, ca. 1 kg, uten ben, med skinn
3 ts salt
1 løk
3 stilker selleri
2 kvaster persille
1 sitron
1/2 fl hvitvin
kaldt vann – nok til å dekke laksen

Fremgangsmåte:

Sett stekeovnen på 190 grader.

Fordel saltet på begge sidene av laksefileten før du legger den i et ildfastfat med skinnsiden ned. Fatet bør ikke være så mye lengre eller bredere enn fileten, men det må være så dypt at hele fileten går nedi og at det er noen centimeters klaring opp til kanten.

Finhakk løken, selleristilkene og persillen og skjær sitronen i skiver og fordel alt oppå laksen. Hell over hvitvinen og vann. Hvor mye du trenger avhenger av hvor stor formen din er, men væsken skal dekke laksen med 1 cm.

Sett formen midt i stekeovnen og stek til væsken begynner å koke og boble, det tar et sted mellom 35 og 45 minutter. Ta formen ut av stekeovnen og la den stå på kjøkkenbenken til fisken er kald. Da dekker du formen med plastfolie og setter den inn i kjøleskapet til neste dag.

Ved servering heller du av væsken og løfter fiskefileten forsiktig over på et serveringsfat. Finhakk litt persille og dryss over.

Steketid: 35-45 minutter
Trekketid: 24 timer

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *