Kald Tomatsuppe


Oppskrift på en klassisk kald tomatsuppe for 4 personer:

3 hvitløk

1 løk

2 rød paprika

1 frisk rød chili

400 g plomme tomater

3 ss. sherry eddik

1 ts. sukker

salt og nykvernet pepper

1 ½ dl god olivenolje

Brødterninger:

4 skiver brød daggammelt

½ frisk rød chili tynt skiver

2 hvitløk, knust

2 ss. sesamolje

frisk koriander eller bredt bladet persille.

Skrell hvitløk og løk. Fjern frø fra paprikaene og skjær dem i grove biter. Fjern frø fra chili og skjær den i små terninger. Fjern den lille “blomsten” i tomatene med en urtekniv. Blend hvitløk, løk, paprika, chili og tomater til en jevn blanding. Tilsett eddik, sukker, salt og nykvernet pepper. Bland det hele veldig godt. Hell inn olivenolje i en tynn stråle, mens blenderen går på laveste hastighet. Smak. Juster tykkelsen med evt. litt vann. Avkjøl suppen helt før servering.

Skjær brød i terninger og brett dem sammen med krydder og olje. Ha det i et ildfast fat og stek dem gylne ved 180 grader i ca. 5 minutter. Sett dem på tørkepapir slik at de kan renne bort. Hell den kalde suppen i boller og topp det hele med brødterninger.

Våre brukere har søkt etter:

  • kald tomatsuppe

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *