Kamskjell med skinke og ertekrem

Her er en luksus- oppskrift på kamskjell med skinke og ertekrem for 4 pers.

Dette trenger du:

Stekt kamskjell:

4 store ferske kamskjell
1 ss nøytral olje, f.eks rapsolje
salt/pepper
1 ss smør

Skinke og løk:

40 g god lufttørket skinke
1 sjalottløk
1/2 dl god olivenolje

Ertepuré:

200 g erter frosne
½ dl vann
1 sjalottløk
2 ss smør
salt og pepper
50 g ferske erter

Slik gjør du:

Kamskjellene:

Kamskjellene stekes i en rykende varm panne med litt olje i. Når de har fått en god brunfarge på den ene siden trekkes de av varmen og det tilsettes smør i pannen.
Ha salt og pepper på skjellene og øs litt smør over. Det tar ca 2–3 min å steke kamskjellene.

Skinken kuttes opp i terninger. Løken kuttes i terninger og kokes blank i oljen, ha i skinken ved servering.

Ertepureen:

Stek sjalottløken i smøret til blank. Ha i ertene og vannet. Ha på lokk og kok i 3 min.
Kjør det opp på blender sammen med smøret til en glatt pure. Smak til med salt og pepper.

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *