Karamellpudding

oppskrift karamellpudding

Utsøkt oppskrift på karamellpudding, som er like god som du får på den dyreste restaurant. Denne må du prøve! Karamellpuddingen kan godt lages noen dager før den skal spises og stå i kjøleskap, men ikke stå ved andre matvarer med sterk smak.

Dette trenger du:

Ca 150 gr farin til karamell i formen.
6 dl helmelk
50 gr farin
½ vaniljestang
3 egg

Slik gjør du:

Lag først karamell i formen ved å ha farin rett i formen og sett den på platen (ikke induksjonsplater), farinet smelter og ha det rundt i formen, mens det er varmt og la det stivne fort.
OBS ! Pass på ikke å få dette på fingrene, det vil gi store brannskader.

Lag så selve puddingen slik: Kok opp melk, farin og vaniljestang (pass på å dele vaniljestangen å få ut frøene) og la det koke i 10. min.
Sett nå kjelen i vannbad slik at det blir kjølig.

Visp eggene i en bolle med en håndvisp, godt sammen, og ha det over i melken. Rør dette godt rundt og sil det før det helles i formen og settes til steking i stekeovn ved 150 grader C i ca 2 timer.
Avkjøles helt, og oppbevares i kjøleskap.

Servering: Finn fram et avlangt fat som passer til formen.
Ta karamellpuddingen ut av kjøleskapet og før en spiss kniv langs alle sider. Legg på fatet og snu rundt og sett det ned så fort som mulig. Karamellpuddingen vil da falle ned på fatet.

Server med krem. Du kan også pynte med krem (men ikke ha mye farin i kremen, puddingen er søt nok)

Dette er en deilig klassisk dessert som passer til store anledninger.
Som f.eks. juleaften, konfirmasjon og/eller bryllup eller andre store dager.

Gjør du alt riktig vil resultatet bli slik:

oppskrift karamellpudding

Våre brukere har søkt etter:

  • karamell pudding oppskrift
  • karamellpudding hjemmelaget

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *