Karamellpudding

God og fin oppskrift på karamellpudding.

Dette trenger du:

1 vaniljestang
6 dl h-melk
3 dl kremfløte
2 1/2 dl sukker
6 egg

Fremgangsmåte:

Denne porsjonen passer til en form på 1 1/2 liter.

Stekes på 100grader i omtrent 2 timer.

Finn fram en brødform eller annen ildfast form på ca. 1 1/2 liter.

Når du lager karamellpudding til fest, skal du unne deg å bruke en ekte vaniljestang i stedet for vaniljesukker. Vaniljestanger gir en bedre smak og du får de fine svarte vaniljefrøene i puddingen. Når du kjøper vaniljestang, er det lurt å klemme litt på pakken i butikken for å forsikre deg om at vaniljestangen er helt myk.

Del stangen i to på langs og bruk en teskje til å skrape ut frøene. Ha både frø og stangen i en kasserolle sammen med melk, fløte og 1 dl av sukkeret. Kok opp og sett den så til avkjøling.

Ha resten av sukkeret i en stekepanne og varm det opp på svak varme til det blir flytende karamell. Pass på at det ikke brenner seg, det skjer lett når sukkeret først begynner å smelte. Hell den flytende karamellen over i brødforma og rull litt på den slik at hele bunnen blir dekt av karamellen.

Pisk eggene lett sammen i en bolle. Når melk- og fløteblandingen er kald, heller du eggene oppi og rører det sammen. Sil det så over i brødformen.

Sett brødformen i en langpanne og hell vann opp til 1/3 av formen. Stek karamellpuddingen litt nedenfor midten av ovnen til den har stivnet. Avkjøl.
Karamellpudding kan med fordel lages dagen før den skal serveres. Da får den satt seg skikkelig.

Våre brukere har søkt etter:

  • karamellpudding uten fløte
  • karamellpudding oppskrift

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *