Kikertburgere – Glutenfri

Dette er en oppskrift på kikertburgere glutenfri.

Dette trenger du:
1 boks hermetiske kikerter
1 liten løk
2 hvitløkbåter
0,5 dl strøkavring
1 liten neve pistasjnøtter
1 ss sesamfrø
2 egg
1 klype malt koriander
1 klype spisskummen
1 klype gurkemeie
1 klype paprikapulver
1 ss sitronsaft
1 ts tørket timian
litt nykvernet pepper
litt urtesalt

Fremgangsmåte:
Start med å helle av vannet av kikertene og skyll dem skikkelig. Legg dem i en bolle og knus dem, enten med gaffel eller en potetmoser (eller bruk eventuelt en stavmikser eller kjøkkenmaskin hvis du har det). Finhakk nøttene og løken og press hvitløkbåtene i en hvitløkspresse. Ha de finhakkede nøttene, løken og hvitløken oppi sammen med kikertene. Bland inn resten av ingrediensene. Form burgere med fuktige hender eller en skje dyppet i vann, og stek dem i olivenolje. Prøvestek en bitteliten burger. Hvis konsistensen ikke er helt god, kan du justere med litt mer vann/eventuelt litt mer knust kavring/knekkebrød.

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *