Kjøttdeig Med Bacon og Brokkoli

Her er en oppskrift på kjøttdeig med bacon og brokkoli for 6 porsjoner.

Dette trenger du:
250 gram. ferske eller frosne brokkolibuketter
vann, salt
½ dl. griljermel
1 ½ dl. vann eller melk
500 gr. kjøttdeig
1 egg
¾ ts salt
1 ss revet løk
150 gr. bacon
½ – 1 dl. buljong eller vann

Fremgangsmåte:
Start med å koke brokkolibukettene slik det står beskrevet på pakken eller aller helst, bruk ferske brokkoli. La dem renne godt av før de avkjøles.
La griljermelet svelle i væsken i ca. 10 minutter.

Bland kjøttdeig, egg, salt og løk.
Gjør farsen smidig. Form den til et brød. Legg den i en smurt ildfast form. Lag en fordypning midt i farsen og legg brokkolibukettene i. Dekk over med farsen. Legg deretter baconet over slik at hele farsen blir dekket.

Stek formen på rist nederst i ovnen ved 200 grader på ca. 45 minutter.

Spe på med litt buljong eller vann mot slutten av stekingen.
Et tips er å legge ved poteter skåret i båter som du legger rundt kjøttbrødet og steker alt på en gang, eller du kan servere med kokte poteter.

Hasselbackpoteter kan også anbefales til denne retten, samme med grønne bønner eller revne gulrøtter smaker også fortreffelig. Du kan også godt ha brun saus eller bearnèsaus til.

Våre brukere har søkt etter:

  • kjøttdeig og bacon
  • kjøttdeig og brokkoli

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *