Oppskrift på kjøttdeiggryte med ananas og bacon i 4 porsjoner.

Dette trenger du:

400 gr karbonadedeig eller kjøttdeig
150 gr bacon
1 boks ananas i biter (225 gr)
1 boks hermetiske tomater (400 gr)
3 ss sennep
1 terning kjøttbuljong eller 1 ts buljongpulver
½ dl vann
2 dl grønne hermetiske eller frosne erter
2 krm paprikapulver
2 krm pepper
salt

Fremgangsmåte:
Start med å skjære bacon i fine biter og fres de i en varm stekepanne i et par minutter.
Smuldre deretter kjøttdeigen i pannen og brun den til den har fått farge. Rør om av og til. Pass på at den er gjennomstekt.

Bland i tomater, sennep, buljongterning og vann. Legg på lokk og la alt småkoke i ca 10 minutter.
Tilsett ananas og erter. Krydre med paprikapulver og pepper.
Varm opp retten i noen minutter, slik at ananasen og ertene blir varme.

Smak til med salt og eventuelt mer krydder.
Server matretten med ris, pasta eller baguetter. Mangochutney smaker også godt til.