Kjøttkaker Og Ertestuing – Diabetes

Dette er en diabetes oppskrift på kjøttkaker med ertestuing for 4 personer.

Dette trenger du:
500 g karbonadedeig
2 ts salt
1/2 ts pepper
1/4 ts muskat
1 egg
1 ss hvetemel
1 dl ekstra lettmelk
1 ss margarin

Til brunsaus:
3 dl kraft,
1 dl vann
2 ss hvetemel
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
l/2 ts sukkerkulør

Ertestuing:
100 g grønne, tørkede erter
1/2 ts salt
1/2 ts sukker
600 g potet

Fremgangsmåte:
Start med å skylle ertene i kaldt vann og legg dem i bløt natten over i rikelig vann.
Hell bløtevannet fra ertene og tilsett friskt vann slik at ertene så vidt er dekket. Kok dem ved middels varme til ertene er helt møre, ca. 1,5 time. Smak til med salt og sukker.

Bland karbonadedeigen med salt slik at den blir seig. Tilsett krydder, egg og hvetemel. Spe med melken og la farsen hvile i 30 minutter.
Bland kaldt vann og hvetemel til en klumpfri jevning i en mikromikser eller et glass med tett lokk. Fortsett med å koke opp kraft og hell i jevningen under omrøring.

Fortsett å røre til sausen koker. Nå røres inn litt sukkerkulør og smak til med salt og pepper.
Form farsen til runde kaker og stek dem i brunet margarin. Plasser kjøttkakene over i sausen etter hvert som de er stekte. La dem trekke i sausen i 5-10 minutter.
Server med kokte poteter og lett tyttebærsyltetøy til.

Våre brukere har søkt etter:

  • hjemmelaget ertestuing
  • erter diabetes

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *