Dette er en oppskrift på kjøttragu.

Dette trenger du:

60 gr margarin
2 ss finhakket løk
60 gr spekeskinke
100 gr champinjonger
2 ss finhakket persille
2 ss finhakket gulrot
300 gr oksekjøtt i terninger
300 gr svinekjøtt i terninger
2 dl rødvin
1 boks tomater (400 gr)
500 gr pasta penne

Fremgangsmåte:
Start med å smelte smøret i en kjele. Deretter freser du løk, spekeskinke og sjampinjong til løken blir gyllen. Tilsett persille og gulrot og rør godt om. Brun okse og svinekjøttet sammen med løkblandingen til kjøttet får en fin farge. Ha deretter i rødvin og tomater og smak til med salt og pepper. La alt sammen koke i ca. 1 time eller til kjøttet er mørt og mesteparten av væsken er kokt inn. Spe på med litt kjøttkraft eller buljong om sausen blir for tørr. Kok pennen i godt saltet vann etter anvisning på pakken. Sil av vannet. Bland saus og pasta og server.