Klippfisk

Oppskrift på klippfisk rett for 4 personer.

Dette trenger du:

600 g klippfisk, ferdig utvannet
7 dl vann
1 stor purre
1 gul løk
2 fedd hvitløk
5 ss olivenolje
10 middels store poteter
1 laurbærblad
1 ts paprikapulver
salt
pepper

Fremgangsmåte:

Husk at før du lager maten må fisken vannes ut i 24 – 48 timer. Når du bløtlegger klippfisk legger du fisken i en stor bolle med kaldt vann. La den stå i kjøleskapet. Har du ett stort stykke må det ligge lengre enn flere små, men minimum 24 timer bør det ligge. Du kan gjerne skifte vann 1 – 2 gangen i løpet av døgnet.

Beregn 150 –200g tørr klippfisk per person.

Skjær opp hvitløken i skiver. Ha den sammen med oljen i en stekepanne og la den steke på middels varme til den blir blank og myk. Ta den opp og legg den på et fat. Vask purren godt. Skjær både purren og løken i tynne sviver og stek dem myke i oljen. Rens poteten og skjær den i skiver som er ca 1,5 cm tykke. Ha dem i pannen sammen med purren. Ha i 0,5 ts salt, pepper, laurbærbladet og vannet. Kok opp og la det småkoke i ca. 30 min. til potetene er møre. Skjær opp fisken i 2-3 cm store biter og legg dem i pannen. La det trekke i 5 min. Smak til med salt. Bland paprikapulveret sammen med hvitløken. Dryss på toppen av gryten og server.

Serveres sammen med godt brød.

Våre brukere har søkt etter:

  • klippfisk oppskrift
  • oppskrift klippfisk
  • oppskrifter på klippfisk
  • klippfisk oppskrifter
  • oppskrift på klippfisk
  • klippfisk
  • trekketid klippfisk

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *