Komle

Her er en oppskrift på komle.

Dette trenger du:
2 kg. rå skrelte poteter
ca. 5-6 kokte poteter
3 ts. salt
½ ts. pepper
1 ts. buljongpulver
½ dl. lunkent vann
300 gr. byggmel
450 gr. hvetemel

Fremgangsmåte:
Start med å rive eller male opp potetene med en food processor eller med en kvern. Bland råe og kokte poteter godt med salt, pepper og buljongpulver. Rør deretter inn med byggmel og hvetemel. Dersom massen virker litt tørr og hard tilsetter man bare litt lunkent vann. Husk at det er forskjell på potet typer hvor mye vann og stivelse de inneholder. Kers Pink poteter anbefales.

Kok kjøttet som du skal ha til komlene. Det kan du godt gjøre dagen i forveien så sparer man litt tid.
Når kjøttet er kokt tar du det opp fra kraften. Bruk kjøttkraften til å koke komlene i. Hvis du har lite kjøttkraft kan du spe på med vann og buljong og kanskje litt salt.

Form deigen til boller med hendene. Dypp hendene i vann så går det lett. Kok opp kraften. Legg i komlene og kok dem ca. 50-60 minutter.
Dette serveres med smeltet margarin eller bacon fett, salt eller røkt kjøtt, pølser, sprøstekt bacon og avkokt kålrabi eller kålrotstappe.

Våre brukere har søkt etter:

  • komle
  • komle oppskrift
  • komler
  • oppskrift komle
  • oppskrift komler
  • oppskrift på kumle

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *