Kremet fiskesuppe med krutonger

Oppskrift på kremet fiskesuppe med krutonger for 2 pers.

Dette trenger du:

7 dl fiskekraft av kun hvit fisk (lettsaltet torsk, torskenakke, uer, kveitehode osv)
3 dl fløte
2 store gulrøtter
200 g sellerirot
1 stor purre
200 g smør eller melange
2 ss eddik
2 ss sukker
1 terning kjøttkraftbuljong
3–5 ss hvetemel
1 pk fiskesuppeboller
om ønskelig kan du ha fersk fiskefilet i 10 min før servering
smak til med salt

Slik gjør du:

Kok 1 kg fiskeavskjær (inkl. hode, hale, bein osv) i en kjele med vann som dekker fisken godt. Kraft på fisk skal aldri koke mer enn 10–15 min før du fjerner beina. Etter det frigjøres limstoffer fra beina, og kraften vil få en lite god smak. Spør etter fiskeavskjær eller ferdig fiskekraft i ferskvareavdelingen i din butikk.
Rens og skjær grønnsaker i skiver eller terninger.
Smelt smør og la grønnsakene koke seg møre i dette.

Ha oppi mel og gi et godt oppkok (Dette for å fjerne melsmaken.)
Spe på med kraft litt og litt.
Ha oppi eddik, sukker og buljong, og til slutt fløte.

Når suppen småkoker slår du av platen og har oppi suppeboller og eventuelt fiskebiter. NB! Pass på at suppen ikke koker etter at du har hatt fiskebitene oppi, da disse vil koke i stykker.
Server med brødkrutonger eller flatbrød og smør!

Våre brukere har søkt etter:

  • krutonger oppskrift
  • kveite i folie

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *