Kremet gulrotsuppe

Oppskrift på kremet gulrotsuppe for 4 pers.

Dette trenger du:

1,3 kg gulrøtter i 1 cm store terninger
1 stor løk, hakket
2 ss olivenolje
2 fedd hvitløk, finhakket (eller mer)
1 ss karripulver (gjerne indonesisk karripulver)
½ ts salt
litt pepper
1 boks kokosmelk
750 ml grønnsakskraft
1 ts lønnesirup

Slik gjør du:

Stek gulrøttene og løken i olje i en stor gryte på middels varme helt til løken blir brunaktig, dvs. i 7–10 minutter. Rør rundt nå og da. Ta oppi hvitløk, karri, salt og pepper og la det surre i ett minutt til. Hell oppi buljongen, sett på lokk og kok opp. Senk deretter varmen og la det stå og småkoke i 10-12 minutter til gulrøttene er myke.

Hell kokosmelken i gryta og senk varmen. Kjør suppa kremete med en stavmikser, skru deretter av varmen. Hvis du liker tyggebiter veldig godt, kan du mikse bare halvparten av suppa, sånn at den blir 50/50 kremet og klumpete.
Jeg synes den er best når den er helt kremet. Så tar du oppi lønnesirupen og serverer suppa. Den er veldig mettende!

Våre brukere har søkt etter:

  • kremet gulrotsuppe
  • kremet gulrotsuppe med ingefær
  • gulrotsuppe
  • gulrotsuppe med ingefær og kokosmelk

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *