Kremet jordbærostekake

Oppskrift på kremet jordbærostekake for 1 kake på ca. 24 cm. i diameter.

Dette trenger du:

150 g ristet havre
100 g hakkete nøtter

1/2 ts kanel
125 g flytende smør
10 gelatinblader
500g kesam
120g sukker
3–4 ss sitronjuice
500g kremfløte, pisket
500g jordbær (brukes til pynt)
hakkede nøtter til pynt
mynte- eller jordbærblader til pynt

Slik gjør du:

Start med å blande havre sammen med nøttene, kanelen og smøret. Blandingen fordeles jevnt i en kakeform med bakepapir. Avkjøles i kjøleskapet.
Bløt opp gelatinen i kaldt vann. Bland kesam, sukkeret og sitronjuicen. Legg gelatinen i en kjele, og løs opp på svak varme. Tilsett den oppløste gelatinen i kesamblandingen, og fold inn den piskede kremen.

Hell halvparten av blandingen over havrebunnen, og legg jordbærene oppå. Hell i resten av kremblandingen, og sett kaken i kjøleskapet, slik at den stivner.
Legg resten av jordbærene på toppen av kaken, og dryss på med nøttene. Pynt med mynte- eller jordbærblader.

Våre brukere har søkt etter:

  • ostekake med kesam
  • jordbærostekake
  • jordbær ostekake

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *