Kremet kantarellsuppe

Oppskrift på kremet kantarellsuppe for 4 pers.

Dette trenger du:

500 g ferske kantareller
2 vårløk
3 spiseskjeer smør
800 ml grønnsakbuljong
100 ml hvitvin
100 g crème fraîche
100 ml matfløte
1-2 spiseskjeer jevning (f. eks. 1-2 spiseskjeer maisenna blandet med vann)
Smak til med salt, grovkvernet pepper og litt reven muskat.
Dryss over ferske urter som for eksempel rosmarin, persille, timian eller salvie

Slik gjør du:

Rens kantarellene. Vask og rens vårløken og skjær opp i ringer. Varm smøret i pannen og la kantarellen safte seg en kort stund. Ha i vårløkringene og la stek raskt sammen før du krydrer med salt og pepper. Fjern ca. én tredjedel av kantarellene og legg dem til siden. Hell hvitvin over resten av soppblandingen i pannen og la det koke inn litt. Ha i grønnsaksbuljongen og la det småkoke i 5 minutter. Ha i crème fraîche og matfløte og mos det hele sammen. Krydre med salt, pepper og muskat.

Om nødvendig kan du bruke jevning for å få en tykkere konsistens på sausen og gi den et raskt oppkok. Ha i kantarellene du fjernet tidligere og varm suppen opp igjen. Server i dype tallerkner og strø urter over.

Våre brukere har søkt etter:

  • kantarellsuppe
  • kantarellsuppe oppskrift
  • kantarellsuppe med bacon
  • oppskrift kantarellsuppe
  • kremet kantarellsuppe oppskrift
  • vin til kremet soppsuppe

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *