Kringle Med Aprikos og Pistasj

Oppskrift på å bake kringle med aprikoser og pistasj:

Dette trenger du:

50 g gjær

500 g hvetemel

3 ss. sukker

250 g smør, smeltet

2 egg

Fyll:

12 tørkede aprikoser, hakket

200 g pistasjmasse

50 g mandler, hakkede

Garnityr:

1 egg for pensling

perlesukker

Hakkede mandler til å drysse på toppen.

Fremgangsmåte:

Start med å smuldre gjæren i melet og bland i sukker, smør og egg sammen. Hell det hele i melblandingen og kna det sammen til en glatt deig. Rull ut deigen til en avlang, flat stang. Spre på det sammenrørte fyllet og tett deigen godt rundt det. Form deigstangen til en kringle eller to stenger. La det heve i en ½ time. Pensle på med egg og dryss med sukker og mandler eller andre nøtter på toppen. Stekes på 200 grader i ca. 15 minutter til den er lys og gyllen.

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *