Krydderkake uten egg

Krydderkake uten egg.

Dette trenger du:

60 g meierismør
3 dl hvetemel
2 dl brunt sukker
2 ts kanel
1 ts ingefær
1 ts nellik
1/2 ts kardemomme
1/2 ts salt
3 ts bakepulver
1 stk eggeerstatter
1,25 dl matfløte

Fremgangsmåte:

Varm opp ovnen til 180 grader.
Hvis du har smøret i kjøleskapet så må du begynne med å smelte dette på lav varme for så å avkjøle det 5-10 minutter.
Bland alt det tørre i en bolle. Lag eggerstatning for 1 stk egg. Rør inn denne i fløten. Rør inn smøret i fløten. Bland det tørre og det våte godt. Deigen helles over i en smurt, avlang form (ca. 1-1,5 liter). Kaken bakes i ca. 40 minutter.

Hvis du vil lage en spennende smaksopplevelse med chevre så venter du til kaken er avkjølt før du skjærer noen skiver av den og legger på en slump chevre (jeg bruke Haukeli naturell). Gratiner dette på 250 grader i et par minutter til osten har begynt å få litt farge. Dander med litt pæresyltetøy og/eller nøtter.

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *