Kveite Karbonader Med Purre Og Bacon

Dette er herlig matoppskrift på kveite med purre og bacon for 4 personer:

– 500 g kveite (Hellefisk)
– 2 egg
– 1 ss kapers
– 1 liten bunt persille
– 2 sjalottløk
– 4 purre (medium)
– 100 g bacon
– Olivenolje
– Mel
– Salt
– Pepper

1. Del fiskekjøttet gjennom kjøtthakkeren. Rør med salt og pepper til det er seit og rør så inn egg med kapers og finhakket sjalottløk.
2. Purre renses og skjæres på skrå i 1 cm tykke skiver. Bacon, kuttes i terninger på ca. ½ x ½ cm.
3. Begge deler settes over en gryte som varmes raskt opp med en skvett olivenolje i bunnen. Få på et lokk på gryten og la det putre i ca. 5 min. Skru så ned til svak varme og la purren blir mør uten å miste farge. Krydre med salt og pepper.

Servering: Form 4 karbonader av “fiske kjøttfarse”, snu dem i mel og stek på middels varme til de gylne på begge sider. De anrettes på tallerkenen med purrekompotten og drysses med hakkede persille.

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *