Kveite Med Grønnsaker og Blåskjell

Dette er en god oppskrift på kveite med grønnsaker og blåskjell.

Dette trenger du:
600g kveitefilet utens kinn og bein
1g salt
0.5g pepper
2 ss smør eller margarin
3 stilker stangselleri i tynne staver
1 liten kålrot i tynne staver
2 rødløk i tynne båter
4 vårløk i biter
Blåskjell og gulrotsaus:
300g blåskjell
1 finhakket sjalottløk
1 ts karve
1 ss smør
2dl hvitvin
2dl kremfløte
3 gullrøtter i små terninger
salt og pepper

Fremgangsmåte:
Greit, la oss komme i gang med matlagingen. Du begynner med å lage sausen.
Først surrer du løk og karve i smør, tilsett hvitvin og blåskjell. Legg på lokk og damp skjellene til de åpner seg, omtrent i 4 minutter.

Ta opp skjellene og tilsett gulrotterninger i kraften. Kok til gulroten er myk. Tilsett fløten og kok i fem minutter. Mos sausen i food-processor eller med stavmikser. Smak den til med salt og pepper.

Fortsett med å steke grønnsakene i wok eller stekepanne i varm olje til de er møre, men ikke myke. De skal fortsatt være sprø når de serveres. Smak til med salt og pepper.
Skjær kveitefileten i fire jevnstore stykker og dryss dem med salt og pepper. Kveitefiletene stekes i smør eller margarin til fisken såvidt er gjennomstekt.
Til slutt serveres fisken nystekt med sausen, blåskjell og grønnsakene, eventuelt også kokte poteter eller brød.

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *