Kylling i appelsin og soppsaus


Dette er en herlig oppskrift på kylling i appelsin og soppsaus som du garantert kommer til å like!

Dette trenger du:

4 pers.

1 hel kylling

1 ½ dl nypresset appelsinjuice

skall av 1 appelsin

1 ss. flytende honning

1 ss. olivenolje

250 g sopp, skåret i halvdeler eller kvartaler

3 hvitløk, knust og finhakket

3 dl god kjøttkraft kylling

2 ss. mel

1 dl matfløte

Fremgangsmåte:
Visp appelsinjuicen med skall og honning.

Skyll kyllingen godt under kaldt vann og kontroller at all innmaten er fjernet. Tørk den godt. Del opp kyllingen. Legg kyllingen i en stor frysepose, hell marinaden i og masser det godt inn i kyllingen. Ta kjøttet ut av marinaden. Varm olje i en stor kasserolle rose og brun bitene på alle sider, smak til med salt og nykvernet pepper. Ta kyllingen ut av pannen. Ha i sopp og hvitløk og la dem brenne litt mens du rører. Tilsett marinade og buljong, la det koke opp. Ha kyllingen tilbake i kasserollen og putre under lokk, over svak varme til ½ time – 45 minutter til kyllingen er kokt igjennom. Rist fløte og mel sammen, hell det i retten, og la det koke igjennom. Smak til med salt og nykvernet pepper. Serveres med fersk kokt ris, brokkoli og brød.

Våre brukere har søkt etter:

  • kylling oppskrifter
  • soppsaus
  • soppsaus til kylling
  • kylling appelsin

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *