Kylling med parmaskinke

Dette er en herlig og luksuriøs oppskrift på kylling med parmaskinke.

Dette trenger du for 4 porsjoner:

4 store kyllingfileter (à ca. 150 g)
4 store skiver parmaskinke
200 g grønn asparges
hvitvin
salt og nykvernet svart pepper
¼ krukke frisk ­basilikum
4 store skiver parma­skinke
2 små gule løk eller
2 store sjalottløk
3 hvitløksfedd
1 ss olivenolje
1 dl tørr hvitvin
1 dl vann
½ terning hønsebuljong

Til tilbehøret:
300g pasta
200g grønn asparges

Slik gjør du:
– Start med å krydre kyllingfiletene med salt og pepper.
Legg deretter 2-3 basilikumblader på hver filet og pakk hver filet inn i en skive parmaskinke.
Skrell og skjær løken i båter. Skrell og skjær hvitløks­feddene i to på langs.

– Varm opp oljen i en stekepanne og stek kyllingen i ca. 3 min. på hver side til den har fått farge. Stek samtidig løkbåter og hvitløk ved siden av kyllingen i pannen.
– Hell over vin og vann, og smuldre nedi buljongterningen. Senk varmen og legg på et lokk. La alt småkoke i 15 min. Rør av og til.
– Server til slutt kyllingen med nykokt pasta og asparges.

God middag 🙂

Våre brukere har søkt etter:

  • oppskrifter på fugl

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *