Lakseburgere

Oppskrift på lakseburgere for 10 store lakseburgere.

Dette trenger du:

1,5 kg skinn- og benfri laksefilet, i terninger
1 ss meierismør
1 stor purreløk, skåret i ringer
200 g I love eco strøkavring
3 egg
En stor bunt bladpersille uten stilker, grovhakket
50 g (ca. 3 ss) dijonsennep
1 ss salt

Slik gjør du:

Start med å surre purreløken i smøret i noen få minutter til den blir myk. Sett til side.

Ha egg og persille i en kjøkkenmaskin, og kjør til persillen er finhakket. Stopp maskinen og skrap ned langs kantene noen ganger underveis. Hell egg- og persilleblandingen over i en stor bolle, og ha i strøkavring.

Kjør laksen i kjøkkenmaskinen i 2-3 omganger til det blir til en litt grov deig. Ha laksen over i bollen med de andre ingrediensene, og tilsett også purreløk, sennep og salt.
Bland alt godt sammen med rene hender. Stek en liten prøvekake for å sjekke om det trengs mer salt.

Form til 10 store burgere, og sett kaldt i en halvtimes tid. Dette vil gjøre at de holder bedre sammen under steking. Stek burgerne på middels sterk varme til de er gjennomstekte.

Våre brukere har søkt etter:

  • lakseburger oppskrift
  • laksehamburger
  • lakse hamburger
  • lakseburgere

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *