Laksefilet Med Mango- Og Tomatsalat

Oppskrift på laksefilet med mango- og tomatsalat for 4 personer.

Dette trenger du:

4 laksefileter, 150 gram, med skinn
salt
nykvernet pepper
1 ss smør
1 ss olivenolje

Salat
1 moden mango
2 tomater
1 liten rødløk
3 vårløker
2 ss fiskesaus
1 ss balsmicoeddik
3 ss olivenolje
1/2 ss flytende honning
1 ts salt
nykvernet pepper

Fremgangsmåte:

Start med salaten: Skrell mangoen med en liten kniv. Legg den med den butte siden mot deg og skjær løs kjøttet på hver side av steinen. Når begge sidene er avkjært skjærer du løst fruktkjøttet som sitter over og under steinen. Skjær kjøttet i små terninger. Det gjør du også med tomaten. Rødløken finhakker du og vårløken skjærer du i tynne ringer. Ha det i en bolle.

Bland sammen resten av ingrediensene i et glass med lokk og rist dem godt sammen eller visp dem sammen i en liten bolle. Hell dressingen over de andre ingrediensene. Salaten kan gjerne stå i 1 time slik at smakene får satt seg skikkelig.

Fjern eventuelle bein i laksefileten før du smelter sammen smør og olje i stekepanna og legger i fisken med skinnsiden ned. La den steke på litt over middels varme i 8-10 minutter, til skinnet har blitt sprøtt og du kan se at varmen har steget et godt stykke oppover på fiskestykket. Vend laksen, skru av plata og la fisken ettersteke i den gjenværende varmen i noen minutter. Liker du at fisken fremdeles er litt rå, trenger du ikke å ettersteke den.

Du passer bra å koke poteter til denne retten.

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *