Laksefilet Med Strøkavring

Dette er en enkel oppskrift på laksefilet med strøkavring alle klarer å lage. Oppskriften er beregnet for 4 porsjoner.

Dette trenger du:
ca 1 kg. laksefilet
1 stor ss tørket basilikum
salt og sitronpepper
halvpisket egg
strøkavring

Fremgangsmåte:
Start med å rense laksefiletene for skinn og bein. Strø på med salt og sitronpepper på begge sidene av fileten. Dersom du bruker en filet så deler du den i to og legger den tykkeste i bunnen av en smurt form. Dersom du bruker to fileter så legger du den ene fileten i bunnen av formen. Strø over godt med basilikum på den underste fileten.

Legg den andre fileten oppå den basilikumkledde fileten. Deretter pensler du denne øverste fileten med lettpisket egg, og drysser over med strøkavring, salt og pepper dersom du ikke har hatt dette på tidligere. Legg på et par klatter med margarin på toppen. Laken stekes på nederste rille på 200 grader i ca. 30 minutter. Du skal ikke dekke til formen. Serveres til slutt med kokte poteter, smørsaus eller vanlig hvit saus. Brokkoli og kokte gulrøtter smaker også spesielt godt til denne retten.

Våre brukere har søkt etter:

  • strøkavring

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *