Laksegryte – Glutenfri

Her er en herlig laksegryte med kokosmelk glutenfri, oppskriften på denne retten ser du under.

Dette trenger du:
500 g laksefilet
5 ss Cocosa Pure (kokosolje) eller annen matolje
1 hvitløkbåt
1 ss raspet fersk ingefær
1 rød paprika
100 g sukkererter
3 vårløk
1 fersk rød chilipepper
1 ts gurkemeie
1 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
2 dl kokosmelk
1 ts urtesalt
en håndfull ferske korianderblader

Fremgangsmåte:

Skjær laksen i biter. Finhakk hvitløken og rasp ingefær. Skjær den røde paprikaen og sukkerertene i tynne strimler. Kutt opp vårløkene, gjerne i skrå skiver. Skjær chilien i tynne skiver, hvis du vil lage en ”hot” laksegryte. Det er fullt mulig å utelate chilien, retten smaker nydelig uansett, dessuten kan du også servere den til barna.

Ha matoljen i en middels varm gryte og fres fisketerningene raskt før du tar dem ut igjen. Legg hvitløk og raspet ingefær i gryten sammen med paprika, sukkererter og vårløk. La dette surre noen minutter før du tilsetter chili og krydderne. Rør litt om før du tilsetter laksebitene, kokosmelken (helst fra kartong, eventuelt fra boks) og urtesalt. Skru opp varmen og gi alt sammen et lite oppkok. Skru ned varmen igjen og la retten småputre under lokk i ca. 5 minutter. Koriander/persille finhakkes og has i like før servering.

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *