Lammelår

Dette er en oppskrift på Lammelår for 2-3 kg kjøtt. Lammelår er noe av det beste lammekjøttet og smaker veldig godt!

Dette trenger du:
– Til salting og koking.
1 ts. salpeter (Fåes kjøpt på apotek)
1 ss. sukker
3 ss. salt
Gni kjøttet inn med blandingen, og la det ligge 1 døgn.

Kokt saltlake:
2 dl. salt
2 liter vann

Fremgangsmåte:
Start med å koke dette opp og avkjøles HELT før kjøttet plasseres i dette..
Kjøttet bør ligge i laken i 1-2 uker.
Ta det opp av laken, la det renne godt av, og tørk det.
Legges i langpannen.
La den steke langsomt ved 125 grader i ca. 3-4 timer.
Henges kaldt eller oppbevares i kjøleskap.
Dette er flott til å bruke til pålegg, men er også godt til middag med poteter og kålrotstappe.

Våre brukere har søkt etter:

  • saltlake til lammelår
  • salt lammelår
  • oppskrift lammelår
  • saltlake lammelår

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *