Linsesalat

Dette er en matoppskrift på linsesalat, en ganske typisk vegetar rett.

4 pers.

1 stilk selleri i tynne skiver

2 løk, finhakket

1 purre i tynne skiver

1 gulrot i små terninger

3 hvitløk, knust og finhakket

3 bunter timian

2 ss. olivenolje

salt og nykvernet pepper

8 dl vann

2 ½ dl grønne linser

2 ss. Balsamicoeddik

en stor håndfull bredt blad persille, hakket

1 ss. Dijon sennep

2 ss. olivenolje

Varm litt olje i en kasserolle og surr selleri. Ha i halvparten av den hakkede løken, purre, gulrot, hvitløk, timian, salt og nykvernet pepper. La grønnsakene bli litt myke, men de bør ikke ta farge, rør i den. Legg til vann og la det koke. Ha i linser og la det putre på svak varme i 30-40 minutter, til linsene er møre og alt vannet er absorbert. Rør inn nå og da, og tilsett litt ekstra vann dersom de er i ferd med å koke tørr.

Slå over resten av løken med balsamicoeddik, persille, sennep og olje. Rør den inn i de kokte linsene og smak til med salt og nykvernet pepper. La den varme salaten stå i 10 minutter før servering. Dette er enkelt og kan spises alene eller som tilbehør til en liten fisk eller stekt kylling.

Våre brukere har søkt etter:

  • linsesalat
  • linsesalat oppskrift
  • linsesalater
  • linsesalat opskrift

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *