Lutefisk

Oppskrift på lutefisk. Dette er en klassisk rett mange spiser ved juletider.

Dette trenger du:
Beregn 3 Kg lutefisk til 4 personer.
3 Kg Lutefisk
2-3 Spisekjeder salt
Erte stuing/Erte purè
250g bacon
Ribbefett eller smør

Serveres med poteter (f.eks. mandelpoteter, ringerikespoteter)

Slik gjør du:
Husk at lutefisken må skylles godt i kaldt vann før tilberedning og saltes slik at den blir fast.

Lutefisken blir best når man tar den i stekeovnen i langpanne eller ildfast form på 200 grader. Fisken legges i smurt langpanne/ildfastform med skinnsiden ned. Dryss saltet over og det er bra å la det stå i ca. 2 timer før man setter fisken inn i 200 grader varm ovn i ca 40 minutter og husk å dekke til fisken med aluminiumsfolie. Så tar man å bruner baconet slik at det blir sprøtt og godt og etterpå tilsettes ribbefett eller smør som serveres til. Man serverer også grovmalt pepper og sennep, flatbrød, lefse til noen har hvit saus til også.

Til lutefisk anbefales ertestuing.

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *