Mandelbunnkake Med Sjokoladekrem

Dette er en oppskrift på mandelbunnkake med sjokoladekrem.

Dette trenger du:
200 gr. mandler
250 gr. sukker
8 eggehviter

Fyll:
8 eggeplommer
170 gr. sukker
200 gr. sjokolade av typen kokesjokolade
5-6 ss. kaffe
2 ts. vaniljesukker
150-200 gr. smør
2 bananer
1/2 liter kremfløte

Fremgangsmåte:
Start med å male opp mandlene og blande inn sukkeret.
Visp eggehvitene godt og bland forsiktig med mandler og sukker.
Fordel røren til to runde bunner på et bakepapir med en diameter på ca. 24 cm. Man kan også steke som langpannekake og dele bunnen i to.

Stek bunnene på 175 grader i ca. 20 minutter på nederste rille.
Løsne dem fra bakepapiret med det samme og avkjøl på rist.

Til smørkremen vispes det eggeplommer og sukker til eggedosis.
Smelt sjokoladen i vannbad sammen med kaffen.
Rør sjokolade, vaniljesukker og det myke smøret i eggedosisen.
Sett kremen kaldt, slik at den blir kremaktig.
Pisk fløten til krem.

Legg så bunnen på et fint kakefat og ha på sjokoladekremen og krem.
Legg over den andre bunnen og ha på resten av sjokoladekremen, ha så på bananene som er skåret i tynne skiver oppå. På toppen av bananene har du et lag med krem som dekker bananene. Pynt med resten av kremen og f.eks. ristede mandelspon, hakkede mandler eller reven sjokolade.

Våre brukere har søkt etter:

  • mandelbunnkake

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *