Marengskake

Dette er en fin oppskrift på en marengskake.

Dette trenger du:
1 marengs (Den kan være ferdigkjøpt eller hjemmelaget ).
2 eggehviter
125 gr. sukker

Start med å piske eggehvitene halvstive. Tilsett deretter sukkeret i ca. 4 omganger, mens du pisker godt mellom hver gang.

Nå tegner du en sirkel rundt en tallerken på et bakepapir, på ca. 22-24 cm. i diameter. Smør marengsmassen utover i hele sirkelen.
Steketid: 110 grader i 1 ½ – 2 timer, midt i ovnen.

Videre:
Kok opp 1 plate kokesjokolade med 2 dl. melk. Tilsett 5 plater med oppløst gelantin i blandingen (Husk å lese bruksanvisningen på pakken).

Ta frem en kakeform og dekk denne til med gladpack. Her tømmer du sjokoladerøren. Pisk deretter ½ liter fløte. Ta så en liten boks fruktcoctail og hell av kraften på denne. Bland fruktcoctail med litt hakka nøtter, den piskede kremen og de 5 platene med oppløst gelantin. Ha alt sammen i formen.

Legg den ferdige marengsen over dette og la det stivne i omtrentlig 2-3 timer. Snu så hele formen på et fat, slik at marengsen kommer ned. Løft av formen. Pynt etter behag, med f.eks. hakkede nøtter.

Våre brukere har søkt etter:

  • marengskake
  • marengskake oppskrift
  • lavkarbo marengskake
  • marengskake med sjokolade
  • oppskrift på marengskake
  • oppskrift marengskake
  • marengskake lavkarbo

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *