Marsipankake


Dette er en oppskrift på en stor marsipankake i langpanne.

Dette trenger du:
Lys bunn:
3 egg
125 gr. sukker
100 gr. hvetemel
½ ts. bakepulver
2 mandeldråper

Sjokoladebunn:
4 egg
120 gr. sukker
3 ss. kakao
1 ss. potetmel
50 gr. hvetemel
1 ts. bakepulver

Start med å piske egg og sukker til eggedosis. Bland forsiktig inn de andre ingrediensene.

Ha røren i bakepapirkledd langpanne. Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca. 6-8 minutter. Snu kaken etter steking på et bakepapir. Lag en lys bunn til.

Fortsett med samme fremgangsmåte som til lys bunn.
Frys alle tre bunnene (De er nemlig lettere å jobbe med når de er frosne).

Legg så en lys bunn på et stort fat. Smør et lag med rørt jordbær eller bringebærsyltetøy over hele bunnen. Pisk ca.8 dl. fløte, 4 ss. sukker og 3 ts. vaniljesukker til krem. Fordel kremen over syltetøyet. Legg deretter sjokobunnen på toppen. Lag en sitronfromasj (Av ca. 4 egg og 6 dl. kremfløte, se oppskrift på sitronfromasj) og fordel over den brune bunnen. Oppå sitronfromasjen legger du den siste lyse bunnen.

Pisk så ca.1 liter fløte med 5-6 ss. sukker og 4 ts. vaniljesukker til krem. Dekk hele kaken til både toppen og kanten rundt med krem.

Nå er det på tide å kjevle ut to pølser (ca. 1 kilo ) marsipan til et rektangel som skal dekke hele kaken, både topp og sider. Legg marsipanlokket over kaken og pynt kaken med for eksempel marsipanroser og blad.

Våre brukere har søkt etter:

  • marsipankake oppskrift
  • oppskrift marsipankake
  • stor marsipankake
  • marsipankake
  • marsipankake i langpanne
  • stor marsipankake oppskrift
  • oppskrift på marsipankake

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *