Mokkakake


Dette er en oppskrift på mokkakake.

Dette trenger du:
200 gr. mandler
250 gr. sukker
8 eggehviter

Fyll:
8 eggeplommer
170 gr. sukker
200 gr. kokesjokolade
5-6 ss. kaffe
2 ts. vaniljesukker
150-200 gr. smør
1/2 liter kremfløte

Fremgangsmåte
:
Start med å male opp mandlene og blande de inn i sukkeret.
Visp så eggehvitene godt og bland forsiktig med mandler og sukker.

Fordel røren til to runde bunner på bakepapir med en diameter på ca. 24 cm. Du kan også steke de som en langpannekake og dele bunnen i to.

Steking: Stek bunnene ved 175 grader i ca. 20 minutter på nederste rille.

Løsne dem fra bakepapiret med det samme og avkjøl på rist.

Til smørkremen vispes eggeplommer og sukker til eggedosis.
Smelt sjokoladen i vannbad sammen med kaffen.
Rør sjokolade, vaniljesukker og det myke smøret i eggedosisen.
Sett kremen kaldt, slik at den blir kremaktig.

Pisk fløten til krem.
Legg bunnen på et kakefat med sjokoladekrem og krem.
Legg over den andre bunnen og ha resten av sjokoladekremen over.
Pynt med resten av kremen og f.eks. ristede mandelspon eller hakkede mandler.

Våre brukere har søkt etter:

  • mokkakake
  • mokkakake oppskrift
  • mokkakake sjokolade
  • mokkakake med mandelbunn
  • mokkakake kok opp kremen

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *