Mountainkaffe – Kaffe Med Likør

Dette er en kaffeoppskrift med likør som heter Mountainkaffe.

Dette trenger du:

6 kaffemål med Café Noir
3 dl friskt vann
1 plate kokesjokolade
1 dl egglikør
Vaniljeis
Noen hele kaffebønner

Slik gjør du:

Start med å bruke 6 kaffemål (60g) Café Noir til 3,5 dl vann. Tilbered så kaffen i trakter eller presskanne.

Ha 2dl av den ferdige kaffen i kjelen, la denne nå trekke i 10 min. Tilsett en plate kokesjokolade og la den smelte i kaffen.

Bland de resterende 1 1/2 dl kaffe med ca 1 dl eggelikør.

Ta noen hele brente kaffebønner i en morter og knus dem. Bland de knuste kaffebønnene med vaniljeis. Lag små fjelltopper med is og hell sjokolade/kaffesausen over. Rundt “toppenes” bunn heller du litt av kaffe & likørsausen. Pynt med sitronmelisse og hermetiske kirsebær.

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *