Nøttebrød – Lavkarbo

Dette er en lavkarbo oppskrift på nøttebrød for 2 porsjoner.

Dette trenger du:
500 g mandler eller hasselnøtter
Kan med fordel byttes ut med noe av nøttene/mandlene med linfrø, solsikkefrø eller gresskarkjernefrø.
2 ts bakepulver
1 ss fiberhusk
250 gr meierismør
12 egg
1 dl vann/kokosmelk

Fremgangsmåte:
Mal mandler/nøtter til fint mel.
Bland sammen det tørre i en kjøkkenmaskin. Smelt smør og ha i den tørre blandingen. Ha i egg og vann/kokosmelk.
Kjør til en jevn blanding.

Ha i bakepapir i bunnen av brødformen og hell i røren. Det bør være igjen ca. 1 cm opp til kanten av formen.
Formene du bruker er på 2 liter.
Da blir det 2 brød som er ca. 5-6 cm høye.
Stekes på 200 grader i ca 40 min. La brødet kjøles ned i ovnen.
Bør lagres i kjøleskapet og holder seg i ca. halvannen uke.
Egner seg godt til å fryses i skriver.

Nøttebrødet er en fin basisvare. Det erstatter vanlig brød som inneholder for mye karbohydrater.
I en skive med nøttebrød er det kun 2-3 g karbohydrater. Dette brødet er veldig energirikt slik at du dermed ikke trenger mange skiver for å bli mett. Det høye innholdet av fett og proteiner stabiliserer blodsukkeret som gjør at du holder deg mett lenge og yter optimalt.
Nøttebrødet gjør det enkelt og lettvint å få i seg fornuftig mat.

Som pålegg anbefales kjøttpålegg, egg, omelett, fisk eller lignende med salat, tomat, agurk og majones.

Våre brukere har søkt etter:

  • nøttebrød
  • nøttebrød oppskrift
  • nøttebrød lavkarbo
  • lavkarbo nøttebrød

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *