Ovnsbakte epler

Oppskrift på ovnsbakte epler for 4 pers.

Dette trenger du:

2 dl sukker
2 ss maisenna
½ ts malt kanel
¼ ts malt muskatnøtt
2 dl vann
2 ss smør
4 store eller 8 små syrlige epler
4 ss ristede mandelskiver
4 kanelstenger

Slik gjør du:

Rør sammen sukker, maisenna og krydder i en kjele. Tilsett vann, kok opp og la det småkoke til sirupkonsistens.
Vask eplene, stikk ut kjernehuset og legg dem i en smurt ildfast form. Hell over sausen. Stikk en kanelstang i midten av hvert eple.
Stek eplene på midterste rille ved 180 grader i 30-40 minutter til eplene er møre. Øs over eplene av og til. Dryss over mandelskiver rett før servering.
Server med en deilig vaniljesaus blandet med litt crème fraîche og hakket frisk mynte.

Våre brukere har søkt etter:

  • ovnsbakte epler med sukker og kanel

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *