Pølsepai med spinat og fetaost

Oppskrift på pølsepai med spinat og fetaost.

Dette trenger du:
(For 4-6 pers.)

* 125 g smør/margarin
* 3 dl hvetemel
* 2 ss vann

FYLL:
* 4–5 snadderpølser, gjerne hvitløkspølser eller argentinske lammepølser
* 1 pk. fetaost, 150 g
* 4 egg
* 1 dl matfløte
* 1 pk. frossen spinat, 375 g
* 1 båt hvitløk
* ½ ts salt
* ½ ts nykvernet pepper

Slik gjør du:

1. Start med å lage paideigen. Smuldre sammen smør eller margarin og hvetemel. Elt inn vann til en smidig deig. Dekk deigen til, og la den stå i kjøleskapet i minst en time. Trykk den ut i en paiform, 26 til 28 centimeter i diameter. Prikk paibunnen godt med en gaffel. Forstek paibunnen på 220 grader i cirka 15 min.

2. Visp sammen egg, og smuldre fetaosten med en gaffel. Klem vannet godt ut av den tinte spinaten, og slå det vekk. Hakk hvitløk, og bland sammen alle ingrediensene.

3. Legg pølser i det forstekte paiskallet, og hell over fyllet. Stek paien videre i cirka 25 minutter.

4. Server med en frisk salat.

5. Klapp deg selv på skulderen, du har nå laget en herlig pai. 🙂

Våre brukere har søkt etter:

  • pølsepai

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *