Pannekake brød

Dette er en tyrkisk oppskrift på pannekake brød.

– 500 g hvetemel
– 1 ½ ts salt
– ½ pk gjær
– 1 ts bakepulver
– 1 ts olje
– 3 dl lunkent vann

Bland alle ingrediensene unntatt lunkne vannet, tilsett litt etter litt. Kna deigen godt (det må være som å stikke litt) når den er ferdig. Deigen legges på et varmt sted i en halv time. Deigen blir slått ned og formes til 10 baller. Bollene rulles ut til størrelsen på pannen. Forbered 3 luftehull med fingrene i pannekaken.

I en stekepanne varmes så mye olje at det står ca. 2 cm opp fra bunnen. Når oljen er varm ta forsiktig deigen ned i pannen og det vil raskt boble opp. Kaken snus etter et par minutter med en gaffel. De ferdige pannekakene settes til tørking på papir håndkle. Det legges til med olje gradvis, så det er alltid den samme mengde olje i pannen.

Pannekake brød serveres med eggsalat. Pannekaker kan fryses og oppvarmes igjen i ovnen, men smaker best nystekte.

Våre brukere har søkt etter:

  • tyrkiske pannekaker
  • tyrkiske pannekaker oppskrift
  • tyrkisk pannekake

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *