Pasta Bolognese

Oppskrift på pasta bolognese for 10 pers.

Dette trenger du:

olivenolje
2 middels store løk, finhakket
2 store gulrøtter, i små terninger
3 selleristenger, i små terninger
3 hvitløksfedd, finhakket
2 ss tomatpuré
150 g bacon, i små terninger
800 g kjøttdeig eller karbonadedeig
200 g sjampinjong, i skiver (kan utelates)
1,25 dl rødvin (kan erstattes med vann)
1 dl oksekraft
2 bokser hermetiske tomater
2 ts tørket oregano

Slik gjør du:

Surr løk, gulrot og selleristang i olivenolje på svak varme i en stor gryte til det blir mykt. Rør inn hvitløk og tomatpuré.
Samtidig: Stek bacon, kjøttdeig og sopp hver for seg i flere omganger i en stekepanne, og ha det over i gryten etterhvert som det blir ferdig. Rør også inn hvitløken.
Ha rødvin eller vann i stekepannen, la koke, og skrap godt for å få med alt som har festet seg til bunnen. Hell over i gryten. Tilsett også kraft, tomater, oregano og vann. Rør godt. Kok opp, og la putre i et par timer. Tilsett mer vann om nødvendig. Smak til med salt og pepper.

Våre brukere har søkt etter:

  • spaghetti bolognese oppskrift
  • bolognese oppskrift

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *