Dette er en oppskrift på pasta med skinke og erter for 4 personer:

2 ½ dl friske erter, frosne kan også brukes

2 ss. smør

250 g skivet sopp / Champignon

60 g prosciutto skinke, grovt hakket

1 1 / 4 dl kremfløte

salt og nykvernet pepper

500 g fettuccine pasta

1 1 / 4 dl ferske revet parmesanost

Sett en stor gryte med vann til koking, ha i godt med salt og kok pastaen al dente. Spar på 2 ½ dl av det kokende vannet.

Ha litt vann i en kjele og kok erter i lettsaltet vann i 3 minutter, held av vannet. Smelt smør i en kjele og tilsett soppen, la dem koke i 3-4 minutter til de tar litt farge. Legg på skinke og stek i 1 minutt. Hell på erter sammen med kremfløte, salt og nykvernet pepper. Reduser varmen til lav varme. Rør av og til mens pastaen kokes.

Hell vannet fra pastaen, husk å spare 2 ½ dl kokende vann. Snu den nykokte pastaen sammen med soppblandingen, om det virket tørt tilsettes noe av det kokende vannet. Tilsett parmesan og snu det hele godt. Server umiddelbart.