Plommegrøt

Oppskrift på plommegrøt.

Dette trenger du:

1 kg plommer
350–400 g syltesukker
1 dl vann
saft av 1/2 sitron
1 kanelstang

Fremgangsmåte:

Del plommene i 2 eller 4, avhengig av størrelsen, og ha dem i en kasserolle sammen med resten av ingrediensene. (Bruker du potetmel som fortyningsmiddel, skal ikke det has i ennå.) Kok opp og la det småkoke til plommene er møre. Det tar 10–15 minutter. Bruk en skje til å fjerne skummet som danner seg på toppen.

Ta kasserollen av plata og la grøten avkjøles. Kanelstangen kan gjerne ligge i grøten fram til servering. Serveres med melk eller fløte.

Våre brukere har søkt etter:

  • plommegrøt
  • plommegroet oppskrift
  • plommegrøt oppskrift

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *