Porsjonspizzaer

Dette er hvordan du lager porsjonspizzaer som godt kan sammenlignes med såkalte pizzasnurrer.

Dette trenger du:
16-20 porsjonspizza:
2 ss olje
2 1/2 dl skummet melk
1/2 pk. (25 g) gjær
1 – 2 ts salt
ca. 7 dl hvetemel (bruk gjerne halvparten fint sammalt mel)

Fyll:
Ferdig pizzasaus, tomatpuré, pestosaus eller sennep
1 liten løk, finhakket
eventuelt presset hvitløk
oregano, basilikum el.a. krydder

Ca. 100 g kjøttpålegg (Røkt skinke, kalkun eller kylling, pepperoni, stekt kjøttdeig/bacon)
200 g revet Jarlsberg

Fremgangsmåte
:
Start med å sette stekeovnen på 230 °C. Smuldre så gjæren i bakebollen. Ha i oljen og melken. Hell litt av væsken over gjæren og rør til den er oppløst. Tilsett salt og mel slik at deigen blir glatt og smidig og slipper bollen. La deigen heve under plast på lunt sted eller i vannbad i ca. 20 minutter.

Deigen kjevler man ut til et rektangel, ca. 20×40 cm. Smør på saus på deigen. Dryss over løk og krydder og fordel fyllet oppå. Dryss mesteparten av osten over.

Rull leiven sammen fra langsiden. Skjær den i 2 til 3 cm tykke skiver. Legg snurrene på bakepapir eller smurt plate. Heves under plast på lunt sted ca. 30 minutter. Dryss over resten av osten før snurrene stekes, ca. 15 minutter. Avkjøles på rist.

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *