Potet Pizzaer

Dette er en vegetar pizza oppskrift med poteter for 4 personer.

Du trenger:

25 g gjær

2 ½ dl lunkent vann

400 g durum hvetemel

1 ts. grovt havsalt

500 g poteter i svært tynne skiver

2 kvister fersk rosmarin

salt og nykvernet pepper

4 ss. god olivenolje

Løs opp gjæren i 1 / 4 av lunkent vann med 2 ss. mel. Rør det godt sammen og la den hvile under et håndkle i 15 minutter. Rør så resten av vannet med mel og salt. Kna deigen forsiktig til den er smidig og glatt. Del deigen i 2 i form av store baller og la dem heve under et kjøkkenhåndkle i 2 timer.

Rens alle rosmarinkvistene. Rull ut hver deigkule på en panne i smurte former. Spre tynne skiver potet og rosmarin pinner på toppen. Drypp med olivenolje og dryss med salt og nykvernet pepper. Stekes ved 250 grader i 15-18 minutter.

Skriv en kommentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *